Guide til god billeddokumentation

Hvorfor skal jeg tage billeder af bilen før og efter hver leje?
Billeddokumentation er en essentiel del af Nøglefri og et afgørende værktøj i sagsbehandlingen af evt. tvister mellem lejer og udlejer. Som lejer er det dit ansvar at sikre god billeddokumentation under afhentningen og tilbageleveringen af bilen.

Før du lejer en Nøglefri bil, skal du installere GoMore’s app til iOS eller Android. Appen vil guide dig gennem en online lejekontrakt, hvor du skal uploade 8 billeder af bilen, taget fra 8 forskellige vinkler. Der laves både en startkontrakt og en slutkontrakt ved henholdsvis afhentningen og tilbageleveringen af bilen.

Kan du ikke uploade billeder til lejekontrakten? 
Det er et krav, at bilen dokumenteres fra alle 8 vinkler i form af detaljerede billeder i høj kvalitet og med god belysning. 

Hvis du ikke er i stand til at uploade billeder i lejekontrakten eller disse ikke kan uploades i høj kvalitet, god belysning og med en god detaljegrad, skal du tage billeder hele vejen rundt om bilen svarende til de 8 vinkler, der er beskrevet i lejekontrakten. Billederne skal efterfølgende gemmes på din telefon i 30 dage. 

Det er vigtigt, at du som lejer kan billeddokumentere bilens stand før og efter din lejeperiode, da disse billeder er den primære dokumentation i behandlingen af evt. skadesager. Hvis du er i tvivl, skal du altid tage billeder for at sikre dig, at du har dokumentationen i orden.

GoMore anbefaler
Udover billederne, der uploades i lejekontrakten, anbefaler GoMore altid, at lejer tager flere, detaljerede, indvendige og udvendige billeder fra forskellige vinkler.

Disse billeder omfatter, men er ikke begrænset til:

Indvendige billeder:

  • Bagsæder og forsæder, som viser renligheden og/eller andre indvendige skader på bilen (pletter, huller, plamager og lign.)
  • Andre skader i bilens kabine

Udvendige billeder:

  • Hvis det er mørkt, er det lejers ansvar at køre bilen til et sted, hvor belysningen tillader at tage detaljerede billeder i høj kvalitet (fx. ved en tankstation eller ved en lygtepæl). Billederne skal efterfølgendes gemmes på lejers telefon i 30 dage
  • Nærbilleder af fysiske skader på bilen (ridser, buler og lign.)
  • Nærbilleder af dæk og kofangere
  • Klare og godt belyste billeder af en hvilken som helst del af bilen, der kan have en eksisterende skade

Tag altid billeder med telefonen i en vandret vinkel og sørg for, at billeddokumentere de samme områder af bilen før og efter turen, så det er let at sammenligne standen ved henholdsvis start- og slutkontrakt.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback! Det opstod et problem. Prøv igen.

Stadig brug for hjælp? Skriv til os Skriv til os