Hvordan får jeg beboerlicens til min leasingbil?

Du finder information om beboerlicens på din kommunes hjemmeside. 

For at bestille beboerlicens online skal du have NemID, din bils registreringsnummer og i nogle tilfælde uploade en kopi af leasingkontrakten. Det er som udgangspunkt først muligt at få registreringsnummeret på din nye bil, når den afhentes. 

Københavns Kommune
Hvis du bor i betalingsområdet i Københavns Kommune, kan du ansøge om en beboerlicens til din leasingbil på Københavns Kommunes hjemmeside

Københavns Kommune beskræber sig på at behandle ansøgningerne samme dag, men der kan gå op til to arbejdsdage fra du sender ansøgningen, til ansøgningen er behandlet. Licensen er først aktiv og gyldig, når du har modtaget en bekræftelsesmail. 

Frederiksberg Kommune
Er du bosat i Frederiksberg kommune, bestilles parkeringslicensen på Frederiksberg Kommune hjemmeside. Ved Frederiksberg Kommune gælder det, at så snart man har fået en bekræftelse på mail, så har du en gyldig parkeringslicens. Du modtager automatisk en bekræftelsesmail med det samme.

Aarhus Kommune
Er du bosat i Aarhus Kommune kan du bestille beboerlicens på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Gratis beboerlicens til elbiler
Har du en elbil er det ikke nødvendigt at ansøge om en beboerlicens, da parkering for elbiler på gadeplan er gratis fra 1. januar 2020 i Københavns og Frederiksbergs Kommune. Dog kræves der stadig beboerlicens ved parkeringsanlæg samt de åbne pladser ved kommunale institutioner. Læs mere på din kommunes hjemmeside.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback! Det opstod et problem. Prøv igen.

Stadig brug for hjælp? Skriv til os Skriv til os