Guide til vedligeholdelse af udlejningsbil

Før du udlejer din bil på GoMore, er det vigtigt, at du som ejer sørger for, at den er køreklar og i god stand. 

Motorolie og olieskift

Du bør kontrollere oliestanden på din bil i henhold til fabrikantens forskrifter.

Mangler din bil olie, og er der behov for at efterfylde olie, anbefales det, at du vælger en olie, som har samme kvalitet, som den olie, der er beskrevet i instruktionsbogen til din bil. Hvilken olie din motor skal have, kan du se i bilens instruktionsbog, eller du kan spørge en fagmand til råds.

Sørg altid for, at der er tilstrækkeligt olie på din bil, inden den udlejes på GoMore. 

Læs mere her

Dæk

Du bør løbende tjekke, at dæktrykket i dækkene på din bil er som det skal være, og at dækkene ikke er for slidte. Hvis du kører med for lavt dæktryk eller nedslidte dæk, kan det have betydning for bilens sikkerhed og forbrug af brændstof. 

Generelt anbefales det, at du skifter til nye dæk, når dækmønsteret er under 3 mm dybt og at der køres med dæk, der passer til årstiden. 

Ellers gælder det altid, at dækkene på din udlejningsbil, skal være lovlige jf. gældende dansk lovgivning, før du udlejer den på GoMore.

I vinterhalvåret anbefaler vi at man som udlejer skifter til vinterdæk, eller sørger for at bilen har helårsdæk på.

Læs mere her

Batteri

En bils batteri kan holde i adskillige år, men skal dog løbende tjekkes og vedligeholdes. Vi anbefaler, at du læser denne guide og løbende er opmærksom på din bils batteri, så du sikrer, at batteriet fungerer som det skal, inden den udlejes på GoMore.

Glem ikke!

  • Vedligehold din bil efter producentens forskrifter
  • Kør din bil til syn, når det er tid
  • Tjek bilens rude for stenslag og få disse repareret/ruden udskiftet om nødvendigt
  • Tjek olie, vand, bremsevæske, sprinklervæske mm. og påfyld om nødvendigt
  • Tjek at bilens vinduesviskere virker som de skal. Udskift dem om nødvendigt
  • Sørg for, at bilen har fuld ansvars- og kaskoforsikring i eget forsikringsselskab, ikke har kørt mere end 250.000 km. (300.000 km. for erhvervsregistrerede biler), er maks 15 år gammel fra første indregistreringsdato, samt at den overholder resten af vores krav til udlejningsbiler på GoMore. Læs mere her

Ansvarsfraskrivelse: Denne guide er baseret på anbefalinger fra FDM og er ikke udtømmende for generel vedligeholdelse af biler. Det er altid føreren/lejeren af bilens ansvar, at bringe bilen til standsning, hvis den ikke fungerer som den skal, eller indikerer at den skal standses.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback! Det opstod et problem. Prøv igen.

Stadig brug for hjælp? Skriv til os Skriv til os