DAC7 (deling af skatteoplysninger)

Den 1. januar 2023 trådte et nyt EU-direktiv, DAC7, i kraft. DAC7 fokuserer på at forbedre skattegennemsigtigheden og samarbejdet mellem EU-medlemsstaterne.

Med DAC7 er alle digitale platforme forpligtet til at indsamle, verificere og rapportere relevante skatteoplysninger om deres brugere og de indtægter, som disse tjener via deres platform. Det betyder også, at GoMore fra 2023 er forpligtet til at indberette vores brugeres oplysninger til Skatteforvaltningen i Danmark via DAC7.

Hvad er DAC7?

DAC7 er et nyt EU-direktiv, der fokuserer på at forbedre skattegennemsigtigheden og samarbejdet mellem EU-medlemsstaterne. Helt kort forpligter DAC7 alle digitale platforme til at indsamle, verificere og rapportere relevante oplysninger om deres brugere og de indtægter, disse fjerner på deres platforme, til de respektive skattemyndigheder i den enkelte brugers bopælsland. GoMore skal rapportere oplysninger én gang om året fra og med indkomståret 2023. Oplysningerne vil således blive rapporteret første gang i januar 2024.

Du kan læse mere om DAC7 og hvorfor GoMore beder om dine skatteoplysninger hos SKAT her.

Bemærk: Indkomst fra lift er ikke skattepligtig, men som bilist skal du ifølge direktivet stadig udfylde dine skatteoplysninger.

Hvem gælder DAC7 for?

DAC7 pålægger dataindsamlings- og rapporteringsforpligtelser for operatører af digitale platforme, der faciliterer online transaktioner, herunder bildelingsplatforme som GoMore. Disse platforme er forpligtet til at indsamle og rapportere oplysninger om indkomst tjent af sælgere på deres platforme. Således skal GoMore indsamle, verificere og rapportere oplysninger om brugere, der anvender vores platform, og rapportere disse oplysninger til skattemyndighederne i de relevante EU-medlemsland(e), hvor den enkelte bruger er bosiddende.

DAC7 gælder for alle enkeltpersoner eller virksomheder, der bruger digitale platforme til at sælge varer eller ydelser inden for EU. Sælgere skal sikre, at de overholder rapporteringskravene og skatteforpligtelserne fastsat af DAC7. Som en bruger, der tjener penge via GoMore, betyder det, at du skal sørge for at give os dine nøjagtige oplysninger.

Vil GoMore dele mine oplysninger med EUs skattemyndigheder?

Ja, hvis du genererer indkomst ved at bruge GoMores tjenester, er vi ifølge DAC7-direktivet forpligtet til at dele dine oplysninger med de lokale skattemyndigheder i det EU-land, hvor du er bosiddende. Bor du f.eks. i Danmark, vil GoMore altså dele dine oplysninger med de danske skattemyndigheder og ikke myndigheder fra andre EU lande.

Bemærk venligst, at GoMore kun vil begynde at dele oplysninger om dine transaktioner fra indkomståret 2023 og fremefter. Ikke for indkomstårene før.

Gælder DAC7-kravene også for andre digitale platforme?

Ja, de nye DAC7-krav gælder for alle operatører af digitale platforme, herunder GoMore, der opererer inden for et af EU-medlemslandene.

Ifølge DAC7 er digitale platformoperatører forpligtet til at indsamle, verificere og rapportere oplysninger, der gør det muligt at identificere brugere, der sælger varer, yder tjenester eller udlejer fast ejendom eller transportmidler via en digital platform.

Hvilke oplysninger skal jeg give?

De oplysninger, du skal give, afhænger af, om du udbyder en service på GoMore som privatperson eller som en virksomhed.

For privatpersoner:

• Fornavn og efternavn
  • Primær bopælsadresse
  • Land
  • Fødselsdato
  • Skatteidentifikationsnummer (CPR-nummer)
  • EU-land, hvor CPR-nummeret er udstedt
  • Momsnummer (hvis relevant)
  • Finansiel kontoidentifikator(r), dvs. bankkontonummeret eller andre betalingsservicekonti, der bruges til udbetaling af dine GoMore-indtægter
  • Navn på indehaveren af den finansielle konto, hvis du ikke bruger din egen bankkonto til dine GoMore-udbetalinger

For virksomheder:

• Forretnings- eller juridisk navn
  • Virksomhedsregistreringsnummer
  • Primær adresse
  • Skatteidentifikationsnummer (CVR eller SE-nummer)
  • EU-land, hvor CVR eller SE-nummeret er udstedt
  • Finansiel kontoidentifikator(r), dvs. bankkontonummeret eller andre betalingsservicekonti, der bruges til udbetaling af dine GoMore-indtægter
  • Navn på indehaveren af den finansielle konto, hvis du ikke bruger din egen bankkonto til dine GoMore-udbetalinger

GoMore vil indsamle disse oplysninger i løbet af et indkomstår og rapportere dem til de relevante EU-skattemyndigheder, hvor du er bosiddende i det efterfølgende indkomstår.

Hvordan giver jeg oplysningerne?

Du kan hurtigt give de nødvendige oplysninger via vores skatteformular her.

Hvordan kan jeg tilføje oplysninger om flere medudlejre til min profil?

Hvis du lejer din bil ud sammen med en medudlejer, og I deler indtægten fra udlejningen af bilen, kan du give oplysninger om medudlejeren via skatteformularen her. Klik bare på "Ekstra person" og udfyld oplysningerne.

Hvilke oplysninger skal medudlejere give?

Medudlejere skal give de samme oplysninger som dig som primær bilejer. Altså:

• Fornavn og efternavn
  • Primær bopælsadresse
  • Land
  • Fødselsdato
  • Skatteidentifikationsnummer (CPR-nummer)
  • EU-land, hvor CPR-nummeret er udstedt
  • Momsnummer (hvis relevant)
  • Finansiel kontoidentifikator(r), dvs. bankkontonummeret eller andre betalingsservicekonti, der bruges til udbetaling af dine GoMore-indtægter
  • Navn på indehaveren af den finansielle konto, hvis du ikke bruger din egen bankkonto til dine GoMore-udbetalinger

Hvordan ændrer jeg oplysninger, hvis jeg har lavet en fejl eller ønsker at opdatere mine oplysninger?

Hvis du har lavet en fejl eller skal opdatere dine oplysninger (f.eks. hvis din primære bopælsadresse ændrer sig eller lignende), kan du opdatere dine skatteoplysningerne her. Klik på de tre "..." ved siden af dit navn på skattekopien og derefter "rediger".

Bemærk venligst, at GoMore er forpligtet til at gemme alle dine skattekopier til dokumentationsformål.

Skal jeg selv rapportere oplysningerne til Skattemyndighederne?

Nej, du behøver ikke selv at rapportere nogle oplysninger. GoMore er forpligtet til at indsamle de oplysninger, der er fastlagt i EU-direktivet, fra dig og rapportere dem til skattemyndigheder, i dit bopælsland, en gang om året fra og med 2023.

Hvordan ved jeg at I har alle de nødvendige oplysninger fra mig?

GoMore vil kontakte dig direkte, hvis vi mangler nogle af de nødvendige oplysninger fra dig. Du behøver ikke at gøre noget selv, hvis vi ikke kontakter dig.

Hvad sker der, hvis jeg ikke giver de nødvendige oplysninger?

Hvis du ikke giver os de oplysninger, vi er forpligtet til at indsamle fra dig, sender vi dig en påmindelse om at oplyse os om de nødvendige oplysninger. Hvis du ikke giver os oplysningerne, er GoMore ifølge EU-direktivet forpligtet til at blokere dine udbetalinger og din profil fra at modtage fremtidige bookinger. Disse blokeringer vil naturligvis blive fjernet, så snart du giver os de oplysninger, GoMore er forpligtet til at indsamle og dele i overensstemmelse med DAC7.

Bliver mine data delt, hvis jeg lukker min konto?

Du har altid mulighed for at lukke din GoMore-konto. Vær dog opmærksom på, at GoMore ved lov er forpligtet til at opbevare dine data, så længe det er nødvendigt for at opfylde vores forpligtelser i henhold til DAC7 og dele disse oplysninger med Skattemyndighederne i dit bopælsland selvom du sletter din konto.

Juridisk grundlag for indsamling af dine data

DAC7 EU-direktiv pålægger GoMore at indsamle og dele oplysninger som beskrevet i direktivet fra alle brugere, der tjener penge gennem vores platform. Denne forpligtelse gælder for alle platforme i EU og som følge heraf indsamler GoMore altså dine data og rapporterer disse til lokale skattemyndigheder, for at opfylde vores juridiske forpligtelser i henhold til DAC7.

GDPR-sletningsrettigheder

Du har altid mulighed for at lukke din GoMore-konto. Desuden kan du når som helst redigere de personlige oplysninger på din profil eller anmode om en kopi af de oplysninger, GoMore har om dig. Vær dog opmærksom på, at GoMore er juridisk forpligtet til at opbevare dine data for at overholde vores juridiske forpligtelser i henhold til DAC7 og lette delingen af disse oplysninger med EU's skattemyndigheder, som foreskrevet af DAC7 EU-direktivet. Anmoder du derfor om, at bruge din ret til at blive glemt i henhold til GDPR, er GoMore i henhold til DAC7 nødt til at gemme dine skatteoplysninger indtil vi har overholdt vores juridiske dataindsamlings- og rapporteringsforpligtelser.