Hvad er forskellen på el- og hybridbiler?

El- og hybridbiler har en elmotor indbygget, hvilket gør dem mere miljøvenlige og økonomiske.

Elbiler
Elbilen har kun en elmotor og kører på ren strøm fra genopladelige batterier. Batterierne kan lades op ved at sætte bilen til opladning ved en ladestander. Der kommer flere offentlige ladestandere dag for dag og flere større arbejdspladser investerer også i ladestandere. Derudover er det også muligt selve at købe eller lease en ladeboks, så du kan oplade din bil derhjemme. Hvor langt elbiler kan køre mellem opladninger kan variere fra model til model, og afhænger bl.a. af batteriets størrelse, din kørsel og årstiden. Elbiler er støjsvage, har automatgear og de fleste danskeres kørselbehov kan dækkes af en elbil.

Elbilen er til dig der værner om miljøet og gerne vil være så grøn som mulig. Biltypen er perfekt til dig, der bor i byen og ikke kører lange distancer dagligt. De nyeste elbiler, som du finder på vores side, kan køre helt op til 610 km.

Plugin hybridbiler
Plugin hybridbilen er en kombination af en elbil og en mild hybridbil. Bilens batteri er større end hos en mild hybrid og kan lades op på en ladestation, hvilket ordet "plugin" indikerer. Når du kører, bruger bilen først det opladelige batteri, og når det er løbet tør for strøm, tager hybrid-teknologien over. Du kan derudover selv vælge, hvilken teknologi du vil køre på, hvor du med fordel kan vælge el i byer og forbrændingsmotor til landevejskørsel.

Plug-in hybridbilen er på samme måde som hybridbilen god til dig, der kører længere distancer. Bilen er rigtig god til dig der ikke kan dække hele dit kørselsbehov med en elbil, men samtidig gerne vil have muligheden for at kunne køre på ren el under fx by- og landevejskørsel.

Milde hybridbiler
Hybridbilen er en kombination af en elmotor og en forbrændingsmotor på diesel eller benzin. Batteriet i elmotoren oplader af sig selv, når bilen bremser, og man skal derfor ikke selv oplade det på en ladestation. Hybridteknikken får altså bilerne til at køre længere på literen og teknologien kaldes ofte "mild hybrid".

Hybridbilen er en god løsning til dig der kører lange distancer, og stadig gerne vil værne om miljøet og spare på brændstoffet. Du er ikke afhængig af en ladestation, og biltypen er god til dig der kører længere ture eller pendler længere til og fra arbejde.