Hvad er forskellen på el-, hybrid- og plug-in hybridbiler?

Alle vores el-, hybrid- og plug-in hybrid biler har en elmotor indbygget, hvilket gør dem mere miljøvenlige og økonomsike.

Elbiler har kun en elmotor og kører på ren strøm fra genopladelige batterier. Batterierne kan tankes op ved at sætte batteriet i en stikkontakt på en ladestation, som du finder landet over. Det er også muligt at købe en lader, så du kan oplade din bil derhjemme. Hvor langt elbiler kan køre mellem opladninger kan variere fra model til model, og afhænger bl.a. af batteriets størrelse, din kørsel og årstiden. Elbiler er støjsvage, har automatgear og de fleste danskeres kørselbehov kan dækkes af en elbil.

"Hvorfor skal jeg vælge en el-bil?"
Elbilen er til dig der værner om miljøet og gerne vil være så grøn som mulig. Biltypen er perfekt til dig, der bor i byen og ikke kører lange distancer dagligt. De nyeste elbiler, som du finder på vores side, kan køre helt op til 317 km/l.

Hybridbiler er en kombination af en elmotor og en forbrændingsmotor på diesel eller benzin. Batteriet i elmotoren oplader af sig selv når bilen bremser, og man skal derfor ikke selv oplade det på en ladestation. Hybridteknikken får altså bilerne til at køre længere på literen.

"Hvorfor skal jeg vælge en hybridbil?"
Hybridbilen er en perfekt grøn løsning til dig der kører lange distancer, og stadig gerne vil værne om miljøet og spare på brændstoffet. Du er ikke afhængig af en ladestation, og biltypen er god til dig der kører længere ture eller pendler til og fra arbejde.

Plug-in hybridbiler er en kombination af en elbil og en hybridbil. Bilens batteri er større end hos hybridbilen og kan lades op på en ladestation. Når du kører, bruger bilen først det opladelige batteri, og når det er løbet tør for strøm, tager hybrid-teknologien over. Du kan derudover selv vælge hvilken teknologi du vil køre på, hvor du med fordel kan vælge el i byer og forbrændingsmotor til landevejskørsel.

"Hvorfor skal jeg vælge en plug-in hybridbil?"
Plug-in hybridbilen er på samme måde som hybridbilen god til dig, der kører længere distancer. Bilen er rigtig god til dig der ikke kan dække hele dit kørselsbehov med en elbil, men samtidig gerne vil have muligheden for at kunne køre på ren el og være med på den grønne bølge.