Transport af udlændinge

Som bilist skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt at fragte personer over den dansk-tyske og dansk-svenske grænse, såfremt disse personer ikke har opholdstilladelse i de pågældende lande. 

Det er ligeledes ulovligt at transportere flygtninge og migranter inden for Danmarks grænser, hvis personerne befinder sig ulovligt i landet.

Overholder du ikke disse lovkrav, kan du som bilist risikere bødestraf og i skærpede tilfælde fængselsstraf. Det er derfor vigtigt som bilist at være bevidst om dette ansvar når du tilbyder lift på GoMore. 

EU/EØS-statsborgere

Udlændinge, som er EU- eller EØS-statsborgere, samt statsborgere fra Schweiz har opholdstilladelse i Danmark efter EU-reglerne om fri bevægelighed for personer og tjenesteydelser.

En EU/EØS-statsborger skal kunne identificere sig og kunne bevise sit statsborgerskab, hvis de danske politimyndigheder beder om det ved en personkontrol. En EU/EØS-statsborger, som vil rejse til Danmark, skal derfor medbringe sit pas eller identitetskort.

Hvem er EU/EØS-statsborgere?

EU-statsborgere er statsborgere fra Belgien, Bulgarien, Cypern (kun det græsk-cypriotiske område), Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Nederlandene, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

EØS-statsborgere er statsborgere fra Island, Liechtenstein og Norge.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback! Det opstod et problem. Prøv igen.

Stadig brug for hjælp? Skriv til os Skriv til os