Transport af udlændinge

Som bilist skal du være opmærksom på at det ikke er tilladt at fragte personer over den dansk-tyske og dansk-svenske grænse, såfremt disse personer ikke har opholdstilladelse i de pågældende lande. 

Det er ligeledes ulovligt at transportere flygtninge og migranter inden for Danmarks grænser, hvis personerne befinder sig ulovligt i landet.

Overholder du ikke disse lovkrav, kan du som bilist risikere bødestraf og i skærpede tilfælde fængselsstraf. Det er derfor vigtigt som bilist at være bevidst om dette ansvar når du tilbyder lift på GoMore. 

EU/EØS-statsborgere

Udlændinge, som er EU- eller EØS-statsborgere, samt statsborgere fra Schweiz har opholdstilladelse i Danmark efter EU-reglerne om fri bevægelighed for personer og tjenesteydelser.

En EU/EØS-statsborger skal kunne identificere sig og kunne bevise sit statsborgerskab, hvis de danske politimyndigheder beder om det ved en personkontrol. En EU/EØS-statsborger, som vil rejse til Danmark, skal derfor medbringe sit pas eller identitetskort.

Hvem er EU/EØS-statsborgere?

EU-statsborgere er statsborgere fra Belgien, Bulgarien, Cypern (kun det græsk-cypriotiske område), Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Nederlandene, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

EØS-statsborgere er statsborgere fra Island, Liechtenstein og Norge.

Stadig brug for hjælp? Skriv til os Skriv til os